Новини Маріупольської РДА

06 Листопада, 2022 р., 17:57
Шановні працівники соціальної сфери!
03 Листопада, 2022 р., 17:56
3 листопада Збройні Сили України відзначають одразу два свята: День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ.
28 Жовтня, 2022 р., 11:53
28 жовтня Україна відзначає 78-му річницю вигнання нацистських окупантів із України. В цей день вшановують українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів. Вигнання нацистів з українських територій стало можливим завдяки масовій участі українців у лавах як Червоної армії, так і українського визвольного руху (ОУН та УПА). Український вимір Другої світової війни – це боротьба на всіх фронтах і театрах воєнних дій: не тільки на Східному фронті, а й в лавах руху опору інших країн, арміях союзників, що воювали в Італії і Франції, на Далекому Сході та на Тихоокеанському театрі воєнних дій. Ми маємо пам’ятати усіх. Вигнання нацистів з України стало можливим завдяки об’єднанню зусиль всієї антигітлерівської коаліції та визвольних антинацистських рухів. Спільна перемога не була б можливою без спільних зусиль. На боці антигітлерівської коаліції на фронтах Другої світової війни боролося українців більше, ніж, наприклад, британців. Сукупні людські втрати України склали значно більше, ніж втратили у цій війні Велика Британія, Сполучені Штати Америки, Польща, Канада та Франція. Вигнання нацистських поневолювачів не принесло Україні спокою і свободи, а обернулося поверненням комуністичного терору, масовими депортаціями, переслідуванням інакодумців. Вигнання нацистів стало вагомим кроком до здобуття Україною Незалежності. Досвід боротьби із нацизмом вчить, що війна завжди закінчується у столиці агресора.
18 Жовтня, 2022 р., 14:52
До уваги! Постанова від 16 вересня 2022 року, щодо змін до умов доступного іпотечного кредитування громадян України! Змінами, що вносяться до Умов забезпечення приватним акціонерним товариством “Українська фінансова житлова компанія” доступного іпотечного кредитування громадян України, визначено особливості іпотечного кредитування з урахуванням військових ризиків. Військові ризики - події, які внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, призвели до: -знищення предмета іпотеки, у зв’язку з чим майно не підлягає відновленню або потребує капітального ремонту чи реконструкції; -тимчасової окупації, оточення (блокування) території, де розміщено предмет іпотеки, або проведення на такій території (районі) воєнних (бойових) дій; -загибелі позичальника - фізичної особи внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України.”. Детальна та офіційна інформація за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1084-2022-%D0%BF#Text
14 Жовтня, 2022 р., 09:37
14 жовтня відзначатимемо 80-річчя створення Української повстанської армії. Українська повстанська армія була створена в 1942 році. Вона діяла під час Другої світової війни, воюючи спершу з німецькою окупаційною армією. А коли нацистський режим був знищений та засуджений, УПА продовжила боротьбу проти ще одного тоталітарного режиму – комуністичного. Під час Другої світової війни повстанське підпілля діяло в усіх регіонах України – від Галичини до Криму і Донеччини Тоді й зараз ворог – один. У повномасштабній війні, розв’язаній РФ, українці зі зброєю в руках боронять незалежність не лише власної держави, а й країн Європи. Нинішні злочини російських військових свідчать про їхній свідомий намір знищити українців. Так було, зокрема, в 1918 році в захопленому більшовиками Києві, коли за місяць було вбито від 3 до 5 тисяч людей. Так було в 1932–1933 роках, коли Сталін та радянський режим організували Голодомор-геноцид, і пізніше, коли мільйони українців стали жертвами репресій комуністичного тоталітарного режиму. До прикладу, за участь в УПА чи її підтримку каральні органи СРСР репресували понад 500 тисяч осіб. Тому сьогоднішня війна – не лише за майбутнє, а й за наше минуле – за правдиву історію та пам’ять про борців за незалежність і жертв злочинів, вчинених комуністичним і рашистським режимами. Взаємозв’язок між різними поколіннями борців за Україну проявляється також у спадковості військових традицій. Зокрема, гасло «Слава Україні!» у 2018 році стало офіційним військовим вітанням. А пісня «Зродились ми великої години», яка з 1932 року була гімном ОУН, – тепер марш українського війська. Мазепинка – головний убір Українських січових стрільців, поширена у Галицькій армії, Карпатській Січі та найупізнаваніший елемент однострою УПА – від 2017-го є офіційним головним убором Збройних сил України. Самостійність здобуде не одна партія чи організація, чи окремі люди, здобуде її тільки ціла Україна.
14 Жовтня, 2022 р., 09:36
14 жовтня православні віруючі в Україні відзначають - велике світле свято, що символізує зустріч осені та зими, а пов'язане воно зі старовинною легендою про заступництво Діви Марії, яка омофором накрила та захистила Константинополь від загарбників.
14 Жовтня, 2022 р., 09:35
14 жовтня - День захисників і захисниць України. Це велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх тих героїв та героїнь, які мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів.
11 Жовтня, 2022 р., 15:57
Надання матеріального забезпечення застрахованим особам Мангушським відділенням управління виконавчої дирекції ФССУ в Донецькій області за 9 місяців 2022 року Згідно зі статтею 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» усі українські працівники мають право на компенсацію втраченого заробітку за час тимчасової втрати працездатності, догляду за хворими родичами, самоізоляції від COVID-19, на період відпустки по вагітності та пологах. У період війни цей страховий захист зберігається і продовжує забезпечуватися Фондом соціального страхування України. З початку року Мангушським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області від страхувальників прийнято 100 заяв-розрахунків для фінансування матеріального забезпечення для 430 застрахованих осіб на суму 1,654 млн грн, у тому числі на: - допомоги по тимчасовій непрацездатності – 1,424 млн грн; - допомоги по вагітності та пологах – 225,7 тис. грн; - допомоги на поховання – 4,1 тис. грн. За 9 місяців 2022 року з причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19-11» прийнято заяви-розрахунки для надання допомоги для 6 застрахованих осіб на суму 6,2 тис. грн. Нагадаємо, розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності залежить від тривалості страхового стажу працівника та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства). Для отримання консультацій з питань надання матеріального забезпечення застраховані особи та страхувальники можуть звертатися за телефонами відділення: 050-473-77-23, 067-644-99-47 (Viber, Тelegram).
11 Жовтня, 2022 р., 15:17
Маріупольською райдержадміністрацією, районною військовою адміністрацією з нагоди Дня захисників та захисниць України була запущена акція "Лист Герою!". У зв'язку із ситуацією, яка склалась в Україні та в цілях безпеки краще обмежити знаходження на вулиці та у місцях скупчення людей. Якщо у Вас немає можливості залишити свою листівку в центрі "ЯМаріуполь", ви можете надіслати її на електронну адресу: cz.mrda@gmail.com Листівки прийматимуться до 14 жовтня Нагадуємо адреси центрів "ЯМаріуполь": м. Запоріжжя, пр. Соборний, 150А м. Дніпро, вул. Воскресенська, 23 м. Вінниця, вул. Соборна, 50 м. Київ, вул. Антоновича, 39 м. Кропивницький, вул. Академіка Паученка, 41/26 м. Хмельницький, вул. Героїв Маріуполя, 3а м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 22а м. Калуш, вул. Грушевського, 13 м. Одеса, вул. Пішонівська, 30а м. Львів, Галицька площа, 15 м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, 11 м. Черкаси, вул. Володимира Ложешнікова, 52 м. Тернопіль, вул. Площа Героїв Євромайдану, 9 Графік роботи: з 8:00 до 18:00, вихідний – неділя. Віримо в нашу перемогу  
11 Жовтня, 2022 р., 15:13
До уваги вимушено переміщених осіб з Донецької  області! Через масові обстріли Запоріжжя та області просимо вас евакуюватися до більш безпечних міст та регіонів України, щоб уникнути жахливих наслідків ворожих атак та зберегти життя собі та своїм близьким! "Укрзалізниця" відреагувала на підвищений пасажирський попит із Запоріжжя та призначила додатковий поїзд 272 Запоріжжя - Київ, також додано 10 вагонів до поїзда №750 Запоріжжя - Київ - Івано-Франківськ. У партнерстві з Word Central Kitchen годують всіх пасажирів рейсу на Київському вокзалі. Також, всі пасажири, яки прибудуть після комендантської години, зможуть залишитися на ніч на вокзалі. Разом до перемоги. Бережіть себе!!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь