Управління соціального захисту населення Маріупольської районної державної адміністрації інформує!

Дата: 18.04.2024 18:51
Кількість переглядів: 20

09 квітня 2024 року Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову №385 «Деякі питання реалізації експериментального проєкту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек», «Український дитячий центр «Молода гвардія» і в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, за принципом «гроші ходять за дитиною».

Постановою затверджено «Порядок реалізації експериментального проєкту щодо надання та оплати послуг з оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, за принципом «гроші ходять за дитиною» (далі – Порядок). Цей Порядок визначає процедуру реалізації експериментального проекту до 31 грудня 2024 року.

Метою експериментального проекту є надання дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, послуг з оздоровлення та відпочинку.

Координатором експериментального проекту є Мінсоцполітики, а учасниками - дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, які уклали додаткову угоду про приєднання до публічного договору, яким, зокрема, передбачено виключні умови продажу отримувачам послуг з оздоровлення та відпочинку за рахунок бюджетних коштів.

Отримувачем бюджетних коштів є один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини (у тому числі зареєстрованої як внутрішньо переміщена особа, що отримує допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам), що виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї (далі - отримувачі).

Для отримання бюджетних коштів отримувач відкриває поточний рахунок в АТ «ПриватБанк». Отримувачу бюджетних коштів автоматично надходить повідомлення засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг. Повідомлення надходить окремо щодо кожної дитини отримувача.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь