Управління соціального захисту населення Маріупольської районної державної адміністрації інформує

Дата: 15.03.2024 13:41
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

Міністерством у справах ветеранів України на виконання Порядку та умов надання безоплатної психологічної допомоги особам, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членам сімей таких осіб, постраждалим учасникам Революції Гідності та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни і членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, затверджених постановою Кабінету Міністрів України  29 листопада 2022 року №1338 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 04 грудня 2023 року №1270) (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1338-2022-%D0%BF#Text ), видано наказ Мінветеранів від 14 грудня 2023 року № 330, зареєстрований в Мін’юсті 12.01.2024 за № 67/41412, яким затверджено Порядок формування, ведення та доступу до Реєстру суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей (далі – Порядок) (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0067-24#Text).

Зазначеним Порядком визначено механізм формування, ведення Реєстру суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей (далі – Реєстр), включення суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги до Реєстру, доступу та надання інформації з Реєстру.

Мінветеранів розроблена та впроваджується трирівнева система надання психологічної допомоги ветеранам війни та членам їх сімей.

На першому рівні – соціально-психологічну підтримку та соціальні послуги, такі як соціальний супровід та адаптацію, які надають соціальні працівники, помічники ветерана та інші особи, які пройшли відповідну підготовку.

На другому рівні – психологічна допомога, яку можуть надавати психологи, які відповідають визначеним вимогам до фахівця.

Третій рівень – включає комплексну медико-психологічну допомогу, яку забезпечують ліцензовані установи, в яких створено відповідні мультидисциплінарні команди.

Ця система сприятиме подоланню наслідків травм війни, стресу, забезпечення профілактики виникнення та загострення психічних розладів, підвищенню рівня якості життя Захисників та Захисниць України, а також їхніх сімей та родин загиблих Воїнів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь