16 лютого 2022 року в Україні було проголошено День Єднання

Дата: 16.02.2024 09:51
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Взимку 2022 року Росія стягнула військову техніку до кордонів України. Світові ЗМІ заявляли про те, що незабаром може розпочатись повномасштабне вторгнення. Однією з можливих дат називали 16 лютого.
У відповідь на це Президент України Володимир Зеленський закликав українців не панікувати та назвав день можливого вторгнення Днем єднання України.

«Нас лякають великою війною та ще раз призначають дату військового вторгнення. Це вже не вперше. Але наша держава сьогодні сильна, як ніколи… Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, одягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність», - заявив Зеленський у своєму зверненні.
В Указі Президента України №53/2022 від 14 лютого 2022 року «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» зокрема йшлося:

«З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість постановляю:

Оголосити 16 лютого 2022 року Днем єднання.
У цей день:
підняти Державний Прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах;
виконати о 10.00 Державний Гімн України;
провести закордонним дипломатичним установам України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України».

Два роки тому вже відчувався тяжкий подих війни. Постійно надходили тривожні новини про накопичення російських військ на кордоні. В ті дні солідарність і єдність українців, які провели патріотичні акції в усіх регіонах нашої країни, була не просто зрозумілою, а й необхідною.  

По всій Україні були проведенні патріотичні заходи, о 10:00 були підняті державні прапори та виконано гімн України у всіх містах і селах нашої країни. 

Маріупольський район також не став виключенням і взяв активну участь у патріотичних заходах того дня.
Від Ужгорода до Маріуполя у лютому 2022 року простягнувся маршрут Потягу Єднання. Проїхавши через 12 областей нашої країни, учасники Потягу Єднання підтвердили: «Схід і Захід – разом!». 16 лютого Потяг Єднання вдруге вирушив з Закарпаття до Краматорська. На Донеччині його зустрічали українські воїни-захисники, яким були передані листівки та вітальні звернення від співгромадян з усієї країни.

Під час великих випробувань єдність і консолідація української нації була і залишається визначальною, коли українці надають гідну відсіч повномасштабній російській збройній агресії та наближають нашу спільну Перемогу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь