Засідання Координаційних центрів підтримки цивільного населення

Дата: 05.10.2023 19:18
Кількість переглядів: 117

Протягом місяця були проведені засідання Координаційних центрів підтримки цивільного населення при Сартанській селищній військово-цивільній адміністрації, Мангушській селищній раді, Маріупольській міській раді та Нікольській селищній раді.

На засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Сартанській селищній військово-цивільній адміністрації були обговорені питання щодо відродження економіки Сартанської громади після деокупації, послуг для роботодавців, реалізація активних державних програм служби зайнятості, спрямованих на збереження існуючих та створення нових робочих місць, доступу до послуг Пенсійного Фонду мешканцям Маріупольського району.

Учасниками засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Мангушській селищній раді розглядались питання про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?», про план дій зі стабілізації ситуації на деокупованих територіях Мангушської громади, про порядок дій та правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, про внесення змін до деяких Законів України щодо пенсійного забезпечення у період дії воєнного стану. Здійснення пенсійних виплат внутрішньо переміщеним особам.

В ході засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Маріупольській міській раді значну увагу було приділено наповненню Реєстру пошкодженого та знищеного майна, окреслено проблемні питання та шляхи їх вирішення. Було розглянуто аспекти роботи з надання населенню допомоги у працевлаштуванні та перспективи щодо підвищення зайнятості населення в громаді після деокупації (існуючі проєкти, грантові урядові та міжнародні можливості, тощо), питання профорієнтації дітей віком від 14 років. Крім того, були представлені результати проведеної оздоровчої компанії дітей.

Члени Координаційного центру підтримки цивільного населення при Нікольській селищній раді розглянули питання реалізації ветеранської політики та підтримки Захисників та Захисниць України в Нікольській громаді. Під час засідання була створена робоча група з питань реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, до складу якої увійшли члени Координаційного центру та психологи закладів загальної середньої освіти громади, розглянули проблемні питання, з якими щодня стикаються цивільні та військові мешканці громади, що були вимушені покинути власні домівки, стати на захист країни.

За результатами засідань членами Координаційних центрів напрацьовано основні напрями подальшої роботи, рекомендації, пропозиції та надані відповідні доручення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь