Діти Маріупольського району відвідали благодійний концерт Остапа Шутка.

Дата: 02.10.2023 19:27
Кількість переглядів: 63

02 жовтня 2023 року у Київському Будинку вчених НАН України для дітей Донецької та Луганської областей відбувся благодійний концерт одного з найвідоміших музикантів нашого часу - Остапа Шутка.

Остап Шутко є лауреатом міжнародних конкурсів у Вільнюсі, Ваймарі, Пшемислі, Барселоні, Києві та Відні, а також одержувачем багатьох стипендій і нагород (зокрема від Президента України, Академії Мистецтв України, Королеви Іспанії, ЮНЕСКО, Папи Бенедикта XVII, Муніципалітету Мілана, Amnesty International тощо). Його диски видані в Україні, Італії та США. З 1999 по 2007 пан Остап викладав у Національній музичній академії України, ставши наймолодшим викладачем за всю її історію.

Концерт скрипаля став справжнім святом для усіх шанувальників музики, адже його концерти відрізняються від концертів «академічних» музикантів. Це абсолютно новий неповторний формат. Тут є все: і віртуозна гра, і комунікація з публікою, і вікторини, гумор тощо. А завдяки акторській майстерності і прекрасним навикам спілкування він має успіх не лише серед професіоналів, але й серед зовсім маленьких глядачів. Така відкритість допомагає пану Остапу постійно розширяти аудиторію, пропагуючи високе мистецтво. Музикант у своєму арсеналі має величезний репертуар: класичні скрипкові твори, сучасну музику та популярні композиції.

Крім Остапа Шутка, в концерті взяли участь піаніст та композитор Роман, якого називають «Лістом ХХІ століття» і який вже випустив два власних альбоми Piano Explosion і Piano Energy, та скрипаль Назар, який вже у віртуозності переганяє свого батька. І Роман, і Назар є лауреатами міжнародних конкурсів і виступають як солісти не лише в Україні, але й за кордоном.

Концерт відбувся завдяки підтримці Донецької обласної державної адміністрації та Луганської обласної державної адміністрації.

За інформацією управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь