Звернення голови Маріупольської райдержадміністрації, начальника районної військової адміністрації Наталії Букрєєвої з приводу Дня боротьби за права кримськотатарського народу

Дата: 18.05.2023 09:20
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

Сьогодні ми відзначаємо день боротьби за права кримськотатарського народу, вшановуючи пам’ять жертв депортації кримських татар з рідної землі, та висловлюємо слова скорботи живим свідкам трагічних подій, що увірвалися в їх життя.

18 травня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар з їхньої батьківщини. Після страшної війни, яка пройшла Кримом, Україною, а також всією Європою, цілий народ тоді поставили на межу виживання.
Під час депортації та після неї, коли кримськотатарський народ був примушений жити на чужині, загинула майже половина з вимушено переселених. Це був свідомий злочин радянської влади проти людяності.

Сьогодні ми знову переживаємо подібне, коли нащадки радянської тиранії не лише вдруге намагаються позбавити кримських татар їхнього дому – ще з 2014 року, а й відібрати дім уже в усього багатомільйонного українського народу – у всіх, хто живе на нашій землі.

Незважаючи на жорстокість репресії, зламати кримськотатарський народ не вдалося, у засланні тривала боротьба за правду і справедливість, за право жити на рідній землі, зберігати традиції і культуру. 
Сьогодні цю боротьбу продовжує вже весь український народ. Незабаром настане той час, коли кожен клаптик української землі буде звільнено від окупанта. І кожен зможе повернутися в рідну домівку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь