Що має знати внутрішньо переміщена особа?

Дата: 18.04.2023 14:38
Кількість переглядів: 166

З початку повномасштабної війни Росії проти України мільйони українців вимушено покинули свої домівки та стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Люди, які тільки вирвалися з гарячих точок чи окупації, мають знайти в собі сили почати нове життя на новому місці. Переселенці знаходяться в особливо вразливому стані, оскільки вони вимушені були змінити не лише постійне місце проживання, а й звичне коло спілкування та, часом, і сферу діяльності. 

Навіть більше, окрім базового стресу від війни та переміщення, у ВПО виникають додаткові специфічні проблеми. Зокрема, це питання, пов’язані із втратою і відновленням документів, що посвідчують особу, відсутністю житла, роботи, особливостями реалізації права на соціальний захист, отримання медичних послуг тощо. 

Одночасний комплексний вплив цих факторів може призвести до функціональної дезадаптації ВПО (повної або часткової непристосованості особистості до умов навколишньої дійсності), яка з часом має ризик поширитися і на професійну та соціальну сфери життєдіяльності, поглибити особистісну та соціальну кризу. Вчасне закриття зазначених потреб є основою для швидкої та ефективної адаптації внутрішньо переміщених осіб до життя у новій громаді та інтеграції в новому середовищі.

Онлайн-курс ≪Що має знати внутрішньо переміщена особа?≫ покликаний стати для внутрішньо переміщених осіб своєрідним довідником щодо їх прав, можливостей, актуальних питань медичного забезпечення, освіти, а також усіх знань, що полегшують інтеграцію за новим місцем проживання.

Курс надасть актуальну, систематизовану інформацію та необхідні інструменти, які внутрішньо переміщені особи можуть одразу використати для закриття нагальних потреб. Це дозволить внутрішньо переміщеним особам оперативно отримати необхідні ресурси та послуги, поновити процес навчання чи роботи, і як результат – якнайшвидше стати частиною громади.

Зареєструватися на курс можна за посиланням Що має знати внутрішньо переміщена особа? | Prometheus


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь