Міністерство освіти і науки України розпочинає відбір на освітній конкурс для школярів з відбудови об’єктів, пошкоджених в наслідок бойових дій.

Дата: 23.03.2023 11:24
Кількість переглядів: 73

Школярів та освітян запрошують взяти участь у програмі «План.Дій», яка має на меті відбудову громад. Упродовж квітня–жовтня 2023 року п’ять шкільних команд разом із експертами та менторами шукатимуть ефективні інженерні рішення для інфраструктурних проблем та викликів, що пов’язані з перебуванням у населених пунктах великої кількості вимушених переселенців, браком чи забрудненням води, недостатньою інклюзивністю публічних просторів.

Протягом практичного освітнього курсу підлітки:

  • навчаться визначати об’єкти, які можуть бути відбудовані, та інфраструктурні проблеми, що можуть бути вирішені командами школярів (враховуючи вікові та безпекові обмеження);
  • візьмуть участь у онлайн- та офлайн-зустрічах із експертами з проєктного менеджменту, урбаністами, архітекторами, інженерами, фандрейзерами, екологами, спеціалістами з 3D-моделювання, адвокації змін;
  • складуть кошторис та детальний план робіт, за підтримки менторів відбудують обраний об’єкт або вирішать нагальну інфраструктурну проблему.

До участі запрошують освітян, учнів 8-11 класів, батьків та представників самоврядування громад. Організатори пропонують працювати над такими темами:

  • захист та збереження пошкоджених будівель, що мають історичну або культурну цінність для жителів громади;
  • відновлення шкіл (у межах можливостей підліткових команд);
  • генерація ідей з переробки та повторного використання зруйнованих елементів будівель;
  • створення простору спільного садівництва та городництва, особливо у громадах, де значно збільшилась кількість населення, або частина сільськогосподарських територій яких поки непридатна для використання через замінування;
  • вирішення проблем з доступом до питної та технічної води;
  • інклюзивність просторів;
  • мобільні простори, вуличні меблі в зонах підвищеної концентрації мешканців;
  • тактичний урбанізм.

Умови участі та критерії відбору розміщено за посиланням. Заявки приймаються до 31 березня 2023 року включно.

Для учнів та освітян участь у проєкті «План.Дій» – це можливість застосовувати на практиці компетентності, набуті під час уроків громадянської освіти і разом з тим отримати комплекс навичок майбутнього. Для громади – нагода запустити або підтримати спільнотворення змін.

ДОВІДКОВО. Практичний освітній курс із відбудови для підлітків впроваджується ГО «Про.Про.Лаб» у межах проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст курсу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь