День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ.

Дата: 03.11.2022 17:56
Кількість переглядів: 128

3 листопада Збройні Сили України відзначають одразу два свята: День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ.

Згідно з Указом Президента від 31 жовтня 1997 року, 3 листопада відзначається День ракетних військ і артилерії. Свято пов’язане із однією з найбільших військових операцій, проведених на території України. Саме цього дня у 1943 році почалося визволення Києва від нацистів, під час якого вперше була застосована висока щільність артилерії на ділянці прориву оборони противника.

Ракетні війська і артилерія залишаються грізною вогневою силою українського війська. Саме робота нашої артилерії дала можливість здобувати вогневу перевагу над ворогом, забезпечити поразку його угруповань, впевнено стримувати ворога на сході України та рятувати життя піхотинців, що стоять на передньому краї оборони країни.

В цей день своє професійне свято також відзначають інженерні війська. День інженерних військ встановлений Указом Президента від 27 жовтня 1999 року.

У загальній структурі Збройних сил України інженерні війська належать до спеціальних військ, які призначені для інженерного забезпечення бойових дій з'єднань і частин родів військ.

Інженерні війська — це війська переднього краю. Саме вони забезпечують піхоті та танкістам просування вперед. Військові інженери розчищають проходи через мінні поля і загородження супротивника, розбирають завали та руйнування для забезпечення руху наших військ. За плечима професійних саперів десятки кілометрів розмінованих територій та врятованих життів, як армійців, так і цивільних.

Вітаємо мужніх українських військових із професійними святами та бажаємо переможного вогню та вдалих операцій!

Слава Україні! Слава ЗСУ!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь