АЗОВСТАЛЬ - СИМВОЛ НЕЗЛАМНОСТІ!

Дата: 07.10.2022 12:52
Кількість переглядів: 164

АЗОВСТАЛЬ - СИМВОЛ НЕЗЛАМНОСТІ!

«Азовсталь» — металургійний комбінат в українському Маріуполі. Його історія налічує майже 90 років. Зі звареної тут сталі зробили чимало надміцних й довговічних конструкцій: мостів, космічних кораблів, а також броню для танків.

2022 року, після повномасштабного вторгнення росії на територію України, комбінат «Азовсталь» Групи «Метінвест» став останньою фортецею Маріуполя.

Ворог майже вщент зруйнував 11 квадратних кілометрів території заводу. Але ні погрози, ні постійні бомбардування, ні облога не зламали волю українців.

Зрештою, слово «Азовсталь» з власної назви заводу перетворилося на назву загальну — символ незламності, мужності та сили духу всього народу.

UNITED24 розробили проєкт та виготовили браслет, зроблений з останньої довоєнної партії легендарної "Азовсталі". Для браслетів використали сталь, виготовлену на легендарному прокатному стані 3600. Саме з такої сталі в 1981 році була виготовлена шахта для запуску космічного корабля, у 2012-му — новий саркофаг на ЧАЕС. У 2022-му листопрокатний цех, в якому багато років працював стан 3600, став одним із місць, де героїчно тримали оборону своєї сталевої фортеці захисники й захисниці Маріуполя.

Більш інформації за посиланням.

https://u24.gov.ua/uk/azovstal...Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь