Статистика вакцинації станом на 1 лютого включно

Дата: 02.02.2022 11:05
Кількість переглядів: 1493

В Україні було здійснено понад 30,4 млн щеплень. Принаймні одну дозу вакцини отримали більш ніж 15,37 млн людей, це близько 49,6% дорослого населення. Повністю вакциновано двома дозами близько 47,3% дорослого населення – понад 14,67 млн українців.

? Бустерну дозу отримали понад 377 тис. українців, додаткову – майже 18 тис.

Moderna забезпечує один із найкращих захистів від COVID-19

? мРНК-вакцину Moderna від COVID-19 використовують у понад 80 країнах світу, зокрема й в Україні. Вона добре захищає від важкого перебігу хвороби, викликаного штамом “Омікрон”.

? За даними американського дослідження, ефективність мРНК-вакцин проти госпіталізації внаслідок інфікування варіантом "Омікрон", становить 81% протягом 6 місяців після введення двох доз, після 6 місяців знижується до 57% та поновлюється до 90% після бустерної дози.

? Україна зараз має понад 2 млн доз вакцини Moderna, вона доступна в усіх куточках країни. Запишіться на щеплення від COVID-19, або на бустерну дозу, якщо з часу отримання другої дози вже минуло 6 місяців. Перелік та контакти пунктів та центрів – на vaccination.covid19.gov.ua/list.

Доступні в Україні вакцини від COVID-19 пройшли всі 3 етапи клінічних випробувань

? Доступні в Україні вакцини – CoronaVac/Sinovac, Comirnaty/Pfіzer, Moderna та AstraZeneca – пройшли всі 3 етапи клінічних випробувань і показали свою ефективність та безпечність.

? Ознайомитися з висновками та протоколами клінічних випробувань цих чотирьох вакцин можна на сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я за посиланням – https://bit.ly/WHO_C19_vaccines

? Нагадаємо, що клінічні дослідження вакцин зазвичай проводять в три фази:

? 1 – введення вакцини невеликому числу добровольців, щоб оцінити її безпечність

? 2 – введення вакцини сотням добровольців для подальшої оцінки її безпечності та здатності генерувати імунну реакцію

? 3 – введення вакцини тисячам добровольців, яких порівнюють із такою ж групою людей, які не отримали вакцину, щоб визначити ефективність препарату і вивчити безпеку для більшої групи людей.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь