На Донеччині збільшилася кількість виявлених хворих на COVID-19: у лютому очікується чергова хвиля захворюваності

Дата: 27.01.2022 14:38
Кількість переглядів: 1705

Збільшення кількості виявлених хворих на COVID-19 спостерігається у Донецькій області протягом кількох останніх днів. Про це заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников повідомив на засіданні колегії ОДА сьогодні, 27 січня.

«За останні дні у нас дуже збільшилася кількість виявлених захворілих. Щодня виявляється понад тисяча. Ми у лютому очікуємо чергову хвилю захворюваності по COVID-19. Щодо вакцинації, то у нас на сьогодні в області двома дозами вакциновано 40% населення. Для здобуття колективного імунітету повинно бути понад 70%», - повідомив Денис Клюшников.

Він нагадав, що на сьогодні держава встановила заохочення у сумі 1 тисяча гривень вакцинованим двома дозами. Особи, старші 60 років, зможуть витратити 1000 грн, отримані у межах програми єПідтримка за вакцинацію від COVID-19, на придбання ліків в аптеках.

«Про це необхідно інформувати наших пенсіонерів», - зазначив заступник очільника області.

Денис Клюшников також наголосив, що згідно наявним результатам наукових досліджень бустерна доза посилює захист вакцин проти COVID-19, який згасає з плином часу.

Міністерство охорони здоров’я України рекомендувало всім повнолітнім громадянам, які отримали дві дози антиковідної вакцини, щепитися бустерною дозою через 6-9 місяців після другої.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь