17 грудня 2021 року начальник відділу з питань правової роботи, запобігання та виявлення корупції Маріупольської райдержадміністрації Світлана ШЕПЕЛЬ ознайомила працівників райдержадміністрації зі змінами щодо заповнення електронної декларації з 01

Дата: 17.12.2021 10:30
Кількість переглядів: 381

Світлана ШЕПЕЛЬ повідомила, що з 1 грудня 2021 року набрав чинності наказ Національного агентства з питань запобігання та виявлення корупції від 23.07.2021 року № 449/21, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29 липня 2021 року за № 987/36609, яким затверджено форму декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та Порядок заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Так, з 01 грудня 2021 року для суб’єктів декларування будуть передбачені вже три типи декларацій. Обираючи вид декларації «щорічна», суб’єкт декларування додатково вказує відомості про те, продовжує від здійснювати діяльність чи припинив її здійснення та подає декларацію у році, наступному за припиненням діяльності (після звільнення).

У розділі 2.1 декларації «Інформація про суб’єкта декларування» зазначаються відомості про суб’єкта декларування для ідентифікації його особи в України, за її межами.

У розділі 2.2 «Інформація про членів сім’ї суб’єкта декларування» зазначаються відомості про осіб, які згідно із Законом належать до членів сім’ї суб’єкта декларування , незалежно від громадянства та країни їх проживання, які дають змогу їх ідентифікувати в України та за її межами.

У розділі 10 «Нематеріальні активи» окрім відомостей про нематеріальні активи, що належать суб’єкту декларування та/або членам його сім’ї тому числі об’єкти інтелектуальної власності, що можуть бути оцінені в грошовому еквівалентні необхідно буде зазначити не лише вид криптоактиву, вартість та дату набуття, а й додатково відомості про криптобіржу та публічну адресу.

Також звернула увагу присутніх, що з 1 грудня 2021 року набирає чинності наказ НАЗК від 23.07.2021 № 450/21,зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29.07.2021 за № 988/36610, яким затверджений Порядок інформування НАЗК про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування.

Нагадала, що інформування про суттєві зміни у майновому стані здійснюється суб’єктами декларування, які є службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, відповідно до Закону, а також суб’єктами декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків. Інші суб’єкти декларування повідомлення про суттєві зміни в майновому стані не подають.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь