Всеукраїнський тиждень права

Дата: 10.12.2021 17:00
Кількість переглядів: 262

Для підсилення важливості значення правової освіти в подальшій розбудові України, як правової держави, виховання у громадян поваги до закону і прав людини було започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає період з 6-10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Із набуттям незалежності України на конституційному рівні визначені та закріплені основні права людини. Стаття 3 Конституції України встановлює, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Проведення тижня права має сприяти підвищенню рівня правової культури населення, а також інформованості про конституційні права і обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.

В рамках всеукраїнського тижня права юристом КУ «Маріупольський РЦНСП» Марією РАДЧЕНКО було проведено тренінг для 12 учнів Касянівської ЗОШ № 1 на тему: «Я маю право». Діти ознайомилися з такими документами, як Декларація з прав дитини та Конвенцією про права дитини.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь