Професійні медичні об’єднання України закликають громадян вакцинуватися проти COVID-19, щоб вберегти життя та зупинити пандемію. Таке звернення на своєму сайті опублікувала Українська федерація професійних медичних об'єднань.

Дата: 23.11.2021 15:39
Кількість переглядів: 220

Фото без опису

Медики підкреслюють, що усі вакцини, доступні українцям, ефективно захищають від важкого перебігу коронавірусної хвороби та смерті від інфекції, викликаної будь-якими штамами SARS-CoV-2.

“Вакцини ніколи не були і не стануть ліками. Вакцинація дає єдину гарантію – якщо ви захворієте, то хвороба пройде легше, нанесе меншу шкоду вашому організму і не забере ваше життя”, – підкреслюється у зверненні. 

За словами лікарів, першочергово щепитися та захиститися від COVID-19 мають люди з груп ризику. Це літні люди та люди із супутніми хворобами, як от бронхіальна астма, серцево-судинні, онкологічні, аутоімунні захворюваннями, діабет чи ВІЛ. Таким людям життєво необхідна вакцинація від  COVID-19.

“Пандемія COVID-19 ще далека від завершення, але вакцини – це аргумент людства, який міняє правила гри. Власне, вакцинація може зупинити цю хворобу: для формування колективного імунітету, завдяки якому, населення буде захищено від легкої передачі SARS-CoV-2 необхідно довести рівень вакцинації до 70-80%”,  – зазначається у зверненні. 

Більше інформації про вакцини та про те, як записатися на щеплення від COVID-19, можна знайти на moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov та vaccination.covid19.gov.ua.

Довідково: Українську федерацію професійних медичних об'єднань було засновано у 1998 році. Тоді вона мала назву Федерація громадських медичних об'єднань України. У серпні 2020 року на її основі було створено нову модернізовану організацію, яка об’єднала понад 40 професійних медичних асоціацій для участі в розробленні та впровадженні єдиних стандартів надання медичної допомоги, соціального захисту медичних працівників, розвитку медичної науки, практики та освіти та у вирішенні інших питань охорони здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь