Мобільна бригада соціально – психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі комунальної установи «Маріупольський районний центр надання соціальних послуг»

Дата: 15.11.2021 16:21
Кількість переглядів: 200

На виконання ст. 17 Закону України «Про соціальні послуги», Закону України від 06.12.2017 № 2227-VIII «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами», Закону України від 07.12.2017 р. № 2229 – VIII «Про запобігання та протидію домашньому насильству», рішення Маріупольської районної ради від 05.02.2021 № 8/3-23 «Про створення комунальної установи «Маріупольський районний центр надання соціальних послуг» та затвердження Положення про комунальну установу «Маріупольський районний центр надання соціальних послуг».  

На базі комунальної установи «Маріупольський районний центр надання соціальних послуг» створена Мобільна бригада соціально – психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Мобільна бригада — це спеціалізована служба підтримки осіб, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, в тому числі тих, хто постраждав від домашнього насильства. Основна мета її діяльності — невідкладне надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг із консультування, кризового та екстреного втручання та інших соціальних послуг, відповідно до їхніх потреб.

      Основними завданнями мобільної бригади є:

  • надання психологічної допомоги та належних соціальних послуг постраждалим особам;

  • реагування та надання не пізніше ніж упродовж однієї доби соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, які потребують термінової допомоги, зокрема — шляхом кризового та екстреного втручання;

  • інформування постраждалих осіб щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо надавачів таких послуг, зокрема інших загальних або спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб;

  • роз'яснення постраждалим особам їх прав, визначених законом, можливостей отримання допомоги від суб’єктів та доцільності її отримання.

За необхідності, члени мобільної бригади можуть залучити представників  Національної поліції у Донецькій області — у разі загрози чи небезпеки для життя або ж здоров’я людини, а також спеціалістів служби у справах дітей та заклади охорони здоров’я.

Мобільна бригада функціонує з 08.00 до 17.00 год. та за потребою у разі екстреного випадку. Допомога постраждалим надається безоплатно. 

Якщо Ви страждаєте від домашнього насильства, Ви можете отримати підтримку кваліфікаційних спеціалістів, звернувшись за телефоном:     099 044 21 65

    Також, цілодобово працює гаряча лінія для жертв домашнього насильства    15 – 47, Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 116123 (з мобільного) та    0800-5-335 (зі стаціонарного).

 

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь